DJ-Education

Dr.sc.Božidar Ferek-Petrić

je biomedicinski inženjer sa 37 godina kliničkog iskustva i svjetski priznati stručnjak za elektrostimulaciju. 1985. godine je dobio nagradu za znanstveni rad Nikola Tesla http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12614&sec=3506. Autor je 42 publicirana američka patenta iz područja elektrostimulacije i elektrofiziologije te je najplodniji izumitelj rođen u Hrvatskoj poslije N. Tesle. Njegova kompletna bibliografija je dostupna na  https://bib.irb.hr/lista-radova?autor=124606 Prema Google Znalcu citiran je preko 5800 puta te je jedan od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika. Predavač je na doktorskom studiju Medicinskog fakulteta  te na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Položivši ispit pri www.ibhre.org postaje certificirani specijalist 2009 godine.

U ulozi savjetnika logopedskog kabineta, on vrši definiciju elektrostimulacijskog sustava koji se mora optimirati individualno u skladu sa željenim ciljem terapije i specifičnošću anatomske građe. Planira raspored elektroda koje se postavljaju u skladu sa matematičkom teorijom električnog polja i anatomijom.  Također određuje električne parametre elektrostimulatora u svrhu efikasne ali istovremeno i bezbolne terapije.  Pri tome je edukacija logopeda u svrhu samostalne primjene elektrostimulacije izuzetno važna.

Povratak na "Logopedska elektrostimulacija"

Povratak na "Osnovni principi elektrostimulacije"

Svjedočanstvo roditelja o uspješnoj terapiji

Naša najnovija terapija

 

Ukoliko postoji poremećaj tonusa mišića lica, elektrostimulacija mišića ubrzava njihovo jačanje. Elektrostimulaciju lica izvodimo posebnim sustavom elektroda i interferencijskim elektrostimulatorom tako da je u potpunosti bezbolna te je stoga pogodna i za djecu. Ova vrsta terapije je isključivo dodatna terapija koja pospješuje uspjeh osnovnih vježbi za jačanje mišića lica. Indikacija za elektrostimulaciju mišića lica postoji samo onda kada osnovne vježbe nisu uspješne.

Pošaljite nam mail

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.