DJ-Education

Prag podražaja

Da bi elektrostimulacija jezika bila uspješna, izlazna struja elektrostimulatora mora biti veća od motoričkog praga podražaja koji se definira kao minimalna struja koja može izazvati kontrakciju mišića. Izlazna struja koja izaziva neugodu ili bol je uvijek veća pa stoga postoji opseg vrijednosti izlazne struje pogodan za terapiju elektrostimulacijom. Palpacijom se mogu osjetiti kontrakcije jezika, ali je to netočna i subjektivna metoda. Vrlo je nespretno uz postojeće elektrode na koži postavljati prste na preostaloj maloj površini kože i ponekad je teško osjetiti ritmičko gibanje jezika u skladu sa impulsima elektrostimulatora. Doppler ultrazvuk bilježi svaki pokret mišića i pogodan je za detekciju evocirane kontrakcije stimulacijom. Mi mjerimo prag podražaja slikovnim prikazom skenera u "Power Doppler" načinu rada kako je ilustrirano na kratkom video filmu. To je način u kojem se ne prikazuju brzina i smjer brzine kretanja nego jačina Doppler signala. Tri puta je osjetljiviji od kolor Doppler prikaza u smislu detekcije protoka krvi, odnosno u ovome slučaju detekcije pokreta mišića.

Volumen osjetljivosti mjerenja je podešen u centar m.genioglossus-a. Ritmičko zasićenje narančastom bojom je uzrokovano pomicanjem mišića. Jasno su vidljiva ritmička gibanja mišića uzrokovana impulsima elektrostimulacije.

Osnovni principi

Logopedska elektrostimulacija

Svjedočanstvo roditelja o uspješnoj terapiji

Naša najnovija terapija

 

Ukoliko postoji poremećaj tonusa mišića lica, elektrostimulacija mišića ubrzava njihovo jačanje. Elektrostimulaciju lica izvodimo posebnim sustavom elektroda i interferencijskim elektrostimulatorom tako da je u potpunosti bezbolna te je stoga pogodna i za djecu. Ova vrsta terapije je isključivo dodatna terapija koja pospješuje uspjeh osnovnih vježbi za jačanje mišića lica. Indikacija za elektrostimulaciju mišića lica postoji samo onda kada osnovne vježbe nisu uspješne.

Pošaljite nam mail

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.