Arno


Na Internetu je dostupno jako puno materijala o tome kako životinje pomažu prilikom primjene različitih metoda terapije u rehabilitaciji djece. U terapiji mogu sudjelovati konji, majmuni, delfini, psi, ptice i drugi kućni ljubimci. O tom načinu terapije je sažeto opisano na web stranici: http://drustvo-sapa.hr/vijesti/ljubimci_pomazu
Asistent našeg logopedskog kabineta, jorkširski terijer star 5 godina, odaziva se na ime Arno. Težak je samo 2,5 kg i pogodan je za druženje sa vrlo malom djecom. Jako je nježan i trpi dječje nepodopštine do određene granice kada spusti rep i pobjegne. On ne zna za agresivnost i laje isključivo prilikom igre s lopticom izražavajući na taj način svoje veselje. Djeca ga jako vole i raduju se svakom trenutku provedenom u njegovoj prisutnosti.

 

 

Naša najnovija terapija

 

Ukoliko postoji poremećaj tonusa mišića lica, elektrostimulacija mišića ubrzava njihovo jačanje. Elektrostimulaciju lica izvodimo posebnim sustavom elektroda i interferencijskim elektrostimulatorom tako da je u potpunosti bezbolna te je stoga pogodna i za djecu. Ova vrsta terapije je isključivo dodatna terapija koja pospješuje uspjeh osnovnih vježbi za jačanje mišića lica. Indikacija za elektrostimulaciju mišića lica postoji samo onda kada osnovne vježbe nisu uspješne.

Pošaljite nam mail

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.