DJ-Education

Osnovni principi elektrostimulacije

Elektrostimulacija skeletnih mišića je vrlo učinkovita rehabilitacijska metoda za razvoj i poboljšanje sposobnosti mišića da ponovno uspostavi i održi formu nakon razdoblja neaktivnosti ili povrede. Kao dodatak osnovnim metodama rehabilitacije ubrzava obnovu mišićne mase i snage njegove kontrakcije tako i obnove neuromotornih veza.

Mišićna elektrostimulacija se izvodi tako da električni impuls koji generira elektrostimulator, pomoću elektroda zalijepljenih na kožu, stimulira motoričke živce. Pri određenoj jakosti izlazne struje elektrostimulatora (motorički prag podražaja) nastaje vidljiva mišićna kontrakcija. Na istome principu se primjenjuje elektrostimulacija suprahioidalnih mišića kao važan dodatak standardnoj terapiji poremećaja gutanja (disfagija) te kao nova terapija opstruktivnog apnejičkog sindroma tj. prestanka disanja u snu. U rezultatima svih kliničkih studija se ističe da nisu zabilježene nikakve nuspojave elektrostimulacije.

Mi primjenjujemo interferencijsku elektrostimulaciju pomoću 4 elektrode za jednu zonu elektrostimulacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primjenom dvaju električnih polja visokih frekvencija (oko 4000 HZ) prozvodi se u njihovom sjecištu zona u kojoj djeluje električno polje niske frekvencije (25-100 Hz) kojime se elektrostimuliraju mišići. Frekvencija stimulacije jednaka je razlici frekvencija dvaju visokofrekventnih polja koja efikasnije prodiru kroz kožu duboko u tkivo, a istovremeno ne stimuliraju živce koji prenose bol.

Logopedska elektrostimulacija

Svjedočanstvo roditelja o uspješnoj terapiji

Motorički prag podražaja

Naša najnovija terapija

 

Ukoliko postoji poremećaj tonusa mišića lica, elektrostimulacija mišića ubrzava njihovo jačanje. Elektrostimulaciju lica izvodimo posebnim sustavom elektroda i interferencijskim elektrostimulatorom tako da je u potpunosti bezbolna te je stoga pogodna i za djecu. Ova vrsta terapije je isključivo dodatna terapija koja pospješuje uspjeh osnovnih vježbi za jačanje mišića lica. Indikacija za elektrostimulaciju mišića lica postoji samo onda kada osnovne vježbe nisu uspješne.

Pošaljite nam mail

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.